Liinalainaamo aloitti helmikuussa 2009!

Lapset kaipaavat läheisyyttä. Vietettyään 9kk äitinsä mahassa vastasyntynyt on tottunut olemaan kannettuna. Kantoliina luo vastasyntyneelle kohdunomaisen paikan: tiiviin pesän, jossa tuntuvat äidin liikkeet ja kuuluvat tutut äidin äänet, kuten sydämenlyönnit ja hengitys. Moni lapsi rauhoittuukin kantoliinaan, ja usein se on suuri apu varsinkin koliikista kärsivälle vauvalle. Liinassa kantaminen kehittää lapsen motoriikkaa, kun lapsi pääsee kokemaan erilaisia asentoja ja oppii myötäilemään ja kannattamaan itseään niissä. Lapsi saa tarvitsemiaan aistiärsykkeitä kulkiessaan mukana arjen askareissa, mutta kokee kuitenkin olevansa turvassa kantajansa läheisyydessä. Kantoliina on niin lapselle kuin kantajallekin ergonominen tapa pitää lasta lähellä. Lisäksi kantajan kädet jäävät vapaaksi hoitamaan vanhempia sisaruksia tai suorittamaan vaikka kotiaskareita.

Kantoliina saattaa tuntua kalliilta investoinnilta, varsinkin, jos ei ole varma kuinka liinaa käytetään. MLL Tyrvään-Vammalan yhdistys tarjoaa erilaisia kantoliinoja ja ergonomisia kantoreppuja vuokralle edullisesti. Me annamme myöskin neuvontaa liinan käyttöön. Jokaisen liinan mukana tulee myös ohjeet, kuinka juuri kyseistä liinaa käytetään. Lainaaja maksaa pantin 10 e, jonka saa takaisin, kun palauttaa liinan.

Vuokrattavia liinoja ovat:

Trikooliina IsoHali, keltainen, 4,8 m (lahjoittaja: yksityinen)

Kudottu Girasol, kuosi metsä, 4,3m (lahjoittaja: yksityinen)

Patapum kantoreppu (baby-malli) (lahjoittaja:  Vauvabuumi)

Manduca kantoreppu (lahjoittaja: Pienten parhaaksi)

Nallipee neliöliina (lahjoittaja: Nallipee)

KatiSling rengasliina (lahjoittaja: Liinalapsi)

Kudottu Hoppediz, kuosi Paris, 4,6 m (lahjoittaja: yksityinen)


Lainaamisen ehdot:

Liinat lainataan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Mikäli liinaa ei palauteta etukäteen sovittuna aikana, ylimääräisiltä päiviltä peritään 2e sakkomaksu / päivä. Mikäli liina rikkoontuu lainaajasta johtuvasta syystä (poislukien normaali kuluminen), peritään lainaajalta uutta liinaa vastaava summa. Mikäli lainaaja jättää palauttamatta liinan, häneltä peritään uutta vastaava summa.

Kantoreppuja ja -liinoja voit kysellä vuokralle Koivun Outilta,puh. 050 538 5404, outi@netland.fi