MLL Tyrvää-Vammala lapsiperheiden asialla jo 97 vuotta!

MLL Tyrvää-Vammala edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Järjestämme vapaaehtoisvoimin monimuotoista toimintaa sastamalalaisten lapsiperheiden iloksi sekä
toimimme heidän puolestapuhujanaan. 

 

SYYSKOKOUS

MLL:n Tyrvään-Vammalan yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 

tiistaina 30.11.2021 klo 18 alkaen
Sastamalan pääkirjaston yläkerrassa Kohtaamispaikka Vintissä,
Sillankorvankatu 1

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, joista tärkeimpiä ovat ensi vuoden hallituksen kokoonpano, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Kahvitarjoilu.

Tulethan kuulemaan yhdistyksen kuulumisia ja suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa! Mielellämme otamme sinut myös mukaan hallitukseen!

Tervetuloa! 

15.11.2021 hallitus

Olemme mukana järjestämässä Sastamalan Joulukeräystä!

Sastamalan Joulukeräys korvaa jo perinteeksi muodostuneen Joulupuu-keräyksen. Joulukeräys toimii samoilla periaatteilla kuin aiempien vuosienkin keräys eli keräämme lahjakortteja sastamalalaisille lapsille ja nuorille, jotka muutoin olisivat vaarassa jäädä ilman lahjoja. Keräys järjestetään yhteistyössä Rautaveden Nuorkauppakamarin, MLL Tyrvää-Vammalan ja Sastamalan kaupungin sosiaalitoimen kanssa.

Keräysaika tänä vuonna on 26.11. - 10.12.2021. Voit hankkia haluamasi suuruisen lahjakortin haluamastasi liikkeestä ja toimittaa sen johonkin neljästä keräyspisteestä: K-Market Äetsä, Kiskokabinetti, Citymarket Sastamala ja Häijään Säästömarket. Keräyspisteistä löydät Joulukeräyksen logolla varustetun palautuslaatikon. Sujauta lahjakorttisi sinne ja poimi lasten kanssa askarreltu joulukuusenkoriste mukaasi kiitokseksi! Muistathan tukea paikallisia yrittäjiä lahjakorttia hankkiessasi! Myös palvelulahjakortit (kampaamopalvelut, hieroja, liikuntapalvelut, elokuvat jne.) ovat toivottuja.

Keräyksen avajaisia juhlistamme torilla perjantaina 26.11. klo 17 alkaen glögi- ja piparitarjoilulla ja jaamme myös lapsille palloja. Saat meitä torilla keräysohjeet, ideoita lahjakorttehin ja otamme myös vastaan jo ostettuja lahjakortteja silloin.

Autathan sinäkin tuomaan joulun jokaiseen kotiin! ❤️

Hyvä Joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi

Valtakunnallinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin ja Ylen yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys on alkanut ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tämän vuoden tavoitteena on kerätä 2,5 miljoonaa euroa, joilla voidaan lahjoittaa 36 000 perheelle 70 euron ruokalahjakortti. Keräykselle on edelleen suuri tarve, sillä koronakriisi on lisännyt perheiden taloudellisia vaikeuksia.

Paikallisesti jaamme tänä vuonna kaupungin sosiaalitoimen välityksellä 75 kappaletta ruokalahjakortteja sastamalalaisiin lapsiperheisiin.

Lahjoitustapoja on monia:

  • Soittamalla lahjoituspuhelimeen 0600 1 6555 (10,01€/puhelu + pvm) lahjoitat 10 €

  • Lähettämällä tekstiviestin HJM numeroon 16499 lahjoita 10 €

  • Suoraan Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille FI33 5780 4120 0801 60 voit lahjoittaa viitteellä 5429

  • MobilePaylla voit lahjoittaa numeroon 66020

Lisätietoja keräyksestä: https://hyvajoulumieli.fi/

Tule mukaan MLL:n toimintaan!

Elämän Ekspertit ovat MLL:n vapaaehtoistoiminnalle kullan arvoisia. Jos
sinulla on aitoa halua viettää aikaa lasten kanssa ja jakaa ilon ja leikin kautta
elämänkokemustasi, olet Elämän Ekspertti.


Ota yhteyttä tai lue lisää: www.mll.fi/ekspertti

Perhekahvila on avoinna jälleen!

Perhekahvilan syyskausi starttasi 1.9. ja kahvila on auki aina keskiviikkoisin klo 10 - 12 Vintissä, pääkirjaston yläkerrassa, Sillankorvankatu 1. Kirjasto aukeaa vasta klo 11, joten siihen asti käynti takaoven kautta. Ohjelmassa on lähinnä rentoa yhdessäoloa mukavassa seurassa, lapsille on leikki- ja aikuisille juttuseuraa. Ohjelmaa on aina silloin tällöin ja kävijöiden toiveet ohjelmasta ovat tervetulleita. Tarjoilujen suhteen noudatamme hyvää hygieniaa ja kahvin, teen ja mehun kanssa on tarjolla voileipiä ja pientä makeata leivonnaista, jonka meille leipoo Sannan leipomukset. Vapaaehtoinen kahvimaksu on 2 e/perhe.
 
Kiva syksy siis tiedossa! Tervetuloa mukaan! 🤸

Lastenhoitoapua saatavilla Sastamalassa!

Lastenhoitotilauksen voi tehdä joko puhelimitse numerosta 044 030 3301 (arkisin klo 8-12) tai sähköisesti www.elastenhoito.fi -varausjärjestelmän kautta.
 
Jos jostain syystä varausjärjestelmän kautta ei löydy hoitajaa, kannattaa tilaus siirtää välityksemme hoidettavaksi. He voivat vielä yrittää löytää lapselle sopivan hoitajan! Välitys käsittelee siirretyt tilaukset arkisin (klo 8-15).
 
Meiltä voi turvallisin mielin tilata lastenhoitoapua! Seuraamme viranomaisohjeita ja ohjeistamme hoitajiamme sen mukaisesti. Korona tilanteen vuoksi emme valitettavasti voi edelleenkään tarjota lastenhoitoapua, jos perheessä on sairautta tai perhe on eristyksissä/karanteenissa.
 
Lisätietoja lastenhoitopalvelusta: https://hameenpiiri.mll.fi/perheille/lastenhoitoapua/

Oletko sinä jo MLL:n jäsen?

MLL:n jäsenyys on kannanotto lapsuuden arvostamiseksi ja perheiden hyvinvoinnin puolesta. MLL puolustaa lasten ja nuorten oikeuksia sekä auttaa ja tukee perheitä arjessa.
Yhdessä tekeminen tarjoaa mielekästä vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden parissa.

Liittyessäsi MLL:n Tyrvään-Vammalan yhdistyksen jäseneksi tuet suoraan paikallisesti tehtävää työtä lapsiperheiden hyväksi.

MLL:n jäsenenä olet pienten puolella!

Liity jäseneksi!

Uusia lastenhoitajia rekrytoidaan!

Haluatko tehdä töitä silloin, kun sinulle sopii? Tule MLL:n hoitajaksi lapsiperheisiin. Voit tehdä töitä joustavasti - päivisin, iltaisin, viikonloppuisin ja vaikkapa loma-aikoina. Lastenhoitotyö on palkallista.

Voit hakea hoitajaksi, jos olet sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opiskelija, ammattilainen tai alalta eläkkeelle jäänyt tai suorittanut MLL:n lastenhoitokurssin. Täytä hakemus:
https://hameenpiiri.mll.fi/koulutukset/lastenhoito-perehdytystilaisuude/

Lisätietoja: MLL:n Hämeen piiri Liisa Lindström p. 040 517 2993, liisa.lindstrom(at)mll.fi