Monimuotoista vapaaehtoistoimintaa

Vuoden 2018 toimintakertomus

Vuoden 2017 toimintakertomus

Vuoden 2016 toimintakertomus

Vuoden 2015 toimintakertomus

Vuoden 2014 toimintakertomus

Vuoden 2013 toimintakertomus

Tyrvään-Vammalan yhdistys järjestää vapaaehtoisvoimin monimuotoista toimintaa lasten ja lapsiperheiden iloksi. Yhdistys mm.

  • luo kohtaamispaikkoja

  • tarjoaa sosiaalisia kontakteja

  • tarjoaa vertaistukea

  • järjestää yhteistä ohjelmaa koko perheelle

  • tarjoaa osallistumismahdollisuuksia eri elämänvaiheisiin lapsuudesta vanhuuteen

  • tarjoaa mahdollisuuden osallistua palkitsevaan vapaaehtoistyöhön

Teemme aktiivisesti yhteistyötä lapsiperheiden hyväksi muiden alueen toimijoiden, kuten Sastamalan kaupungin, Sastamalan seurakunnan, neuvolan ja muiden yhdistysten kanssa. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä alueen lapsiperheiden kesken.

Yhdistyksen yleiskokous järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kevätkokous on maalis-toukokuulla ja syyskokous loka-joulukuulla. Näihin on kaikilla yhdistyksen jäsenillä vapaa pääsy. Kokouskutsu toimitetaan jäsenkirjeessä ja/tai paikallislehdissä. Kokouskutsussa myös määritellään käsiteltävät asiat. Kevätkokouksessa mm. käydään lävitse edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Syyskokouksessa mm. valitaan uusi hallitus seuraavalle vuodelle. Kannattaakin tulla paikalle tutustumaan hallitukseen ja yhdistyksen toimintaan sekä päättämään asioista.

Perhekahvila on avoinna kerran viikossa kirjaston yläkerrassa sijaitsevasssa Kohtaamispaikka Vintissä keskiviikkoisin klo 10 – 12. Perhekahvila on lapsiperheiden kohtaamispaikka, josta löytyy jutusteluseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Tarjolla on virvokkeita ja leluja, kirjoja, lehtiä, pelejä ja askarteluvälineitäkin löytyy. Kahvilassa on vapaaehtoinen kahvimaksu. Kahvilaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Pidimme myös iltaperhekahvilaa syyskaudella 2013 ja keväällä 2014.

Virtapiiri on äitien oma kerho, joka kokoontui vuosina 2016 - 2018 joka toinen viikko Seukulla. Virtapiirissä rentouduttiin äitiporukalla ja etsittiin yhdessä voimavaroja arjessa jaksamiseen. Kerhossa oli aina ensin vapaata seurustelua puolisen tuntia, jonka jälkeen ohjelmassa oli joka kerralla erilaista ohjattua ohjelmaa kuten liikuntaa, askartelua tai keskustelua tietystä aiheesta. Paikalla oli myös lapsiparkki, jonne voi jättää yli 2-vuotiaan lapsen. Vauvaikäiset voi pitää mukana oman harkinnan mukaan. Huittisten Säästöpankin hankerahoituksen turvin Virtapiiri-toiminta oli kävijöille täysin maksutonta.

Vuosina 2014 - 2016 toimi Terhokerho, jota pidettiin yhteistyössä SPR:n Vammalan osaston ja Sastamalan seudun museon kanssa. Terhokerho oli maksuton, kaikille avoin kohtaamispaikka, johon voi tulla yksin, jossa aikuiset ja lapset viettivät aikaa yhdessä ohjatun toiminnan parissa. Ohjelma painottui leikkimiseen, pelailuun ja askarteluun.

Lainaamotoiminta aloitettiin helmikuussa 2009!

Pääasiassa pienten lasten vanhemmille suunnattu kohtaamispaikka Perhepesä kokoontui kerran viikossa vuoden 2009 alusta vuoden 2014 toukokuuhun. Tarjolla oli tietoa ja opastusta mm. kestovaipoista ja kantoliinoista, kahvittelu- ja leikkiseuraa. Tämäkin toiminta pyöri täysin vapaaehtoisvoimin. Nyt Perhepesä on tauolla odottamassa että saamme uusia innokkaita vetäjiä.

Yhdistyksellämme on oma kummipoika kansainvälisen kehitysyhteistyöjärjestö Planin kautta. Planin tavoitteena on parantaa pysyvästi kehitysmaiden lasten elinoloja. Kuukausittaisella kummimaksullamme toteutetaan erilaisia hankkeita kummilapsen yhteisössä. Hankkeilla tähdätään parantamaan elinoloja viidellä osa-alueella: terveenä kasvaminen, oppiminen, asuminen, toimeentulo ja yhteyksien rakentaminen.

Vuonna 2003 paikallisyhdistyksemme täytti 80 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi päätimme muistaa jokaista vammalalaista vastasyntynyttä käsinkudotuilla villasukilla. Neuvola toimii kanssamme yhteistyössä ja hoitaa sukkien jakelun. Villasukkaprojekti sai niin hyvän vastaanoton että vapaaehtoisten kutojiemme suosiollisella avustuksella jatkamme sitä edelleen.

Osallistumme MLL:n valtakunnallisiin varainkeruukampanjoihin kuten jokakeväiseen Lapset ensin -keräykseen.

Osallistumme vuosittain järjestettävään valtakunnalliseen Hyvä Joulumieli –kampanjaan, esim. jouluna 2011 jaoimme 25 lahjakorttia vammalalaisille lapsiperheille. Tavoitteena on tukea vaikeassa elämäntilanteessa olevia lapsiperheitä ja tuoda heille jouluiloa. Perheille lahjoitetaan 70 euron suuruinen lahjakortti, jolla perhe voi ostaa ruokaa, makeisia ja lahjoja lapsille. Neuvola on auttanut perheiden valinnassa. Hyvä Joulumieli -keräyksen lisäksi yhdistyksemme ilahduttaa perinteisesti jouluna yhtä lapsiperhettä omalla lahjakortilla. Vuosina 2010 ja 2011 jaoimme kumpanakin viisi korttia suurperheille. Olemme myös myöntäneet yksittäisiä avustuksia ja lahjoituksia mm. tukioppilaille ja lasten psykiatriselle poliklinikalle.

Järjestämme lisäksi vaihtelevasti erilaisia lastentapahtumia ja retkiä ja edullisia elokuvapäiviä